Det är svårt att redovisa precis allt vi gör, men vi vill ge några exempel och vi hoppas att du förstår i stort hur vi tänker på Murboannas, och är något oklart så får du alltid fråga oss!
På Murboannas är det såklart osten som står i fokus. Våra ostar finns alltid med, en eller flera, i den mat som serveras. I första hand är den huvudråvaran i maträtten och i andra hand är den en betydelsefull smakhöjare.
Vi lagar all vår mat från grunden och vi använder råvaror efter säsong. I första hand använder vi råvaror ifrån Dalarna och i andra hand svenska råvaror. Varor som har ett betydande inslag i vår verksamhet och som kommer från utlandet är ekologiska, såsom vårt eget kaffe, vårt eget te och det vin vi köper in. Om vi under vinterhalvåret köper utländska grönsaker så är de ekologiska. Vi använder däremot aldrig en huvudråvara från utlandet utan den är alltid producerad i Dalarna.
Våra tillbehör, såsom den picklade rödlöken, röror, majonäs, marmelader och bröd gör vi själva. Likaså våra bakverk. Tunnbrödet bakar vi dock inte själva utan det kommer från ett litet bageri i Rättvik. Mjölet vi använder när vi bakar kommer från en KRAV-gård strax utanför Dalarna. Till majonäsen använder vi svensk rapsolja, ägg från Catarinas Sprätthönseri och senap från Lissellas.
Vår filosofi är att vi letar och byter ut till så lokalt som möjligt.
Vi skriver alltid ut vad de huvudsakliga råvarorna kommer ifrån så att du ska veta vad du äter.
Vi använder så få onödiga tillsatser som vi bara kan och vi lagar maten från grunden och använder inga hel- eller halvfabrikat.
Vi försöker att hämta varor samtidigt som vi lämnar ost i så stor utsträckning som möjligt, så att transporterna minimeras.