​​​​​​​På den här sidan hittar du tips på vad du kan göra med ost från oss på MurboAnnas, vi bjuder också på recept och andra roligheter.


Gör din egen ostfondue

En härlig fondue kan du göra genom att ta ett runt, gott bröd. Skär av ett lock. Gröp ur mitten, lägg ner en Koppslahyttans Underbara och stick några tunna vitlöksbitar i osten. Ställ in brödet med osten i ugnen till osten smält och brödet blivit krispigt och läckert. Börja med locket och doppa det i den smälta osten, sedan kan du äta upp hela brödskålen och den krämiga osten. 

Recept:
Picklad rödlök


Picklad rödlök är gott till fonduen här ovanför.
​​​​​​​Du behöver: 
2  normalstora rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättika (12%)
1 dl vatten

Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt löken svalna i lagen. 


Vintermys

När det är kallt och vintrigt ute så är det mysigt att njuta av det man kallar för "comfort food", mat som värmer både kroppen och själen. Hos Murboannas bjuder vi in till ostfondue och ostbuffé, och vill du själv laga goda osträtter så har vi butiken proppfull av goda ostar. 

Vinterkul

Gör en vacker islykta. Det är enkelt och blir väldigt dekorativt. 
  1. Häll vatten i en hink. Pressa sedan ner en lite mindre hink i den större hinken
  2. I vattnet mellan hinkarna sticker du ner fina kvistar, bär eller kottar
  3. Låt det sedan frysa över natten.
  4. Nu är din ljuslykta klar och du kan stjälpa upp den.
  5. Placera ett ljus inuti. Det blir superfint!

Friterade ost-sticks med vitlökssås

Vi fortsätter med värmande comfort food. Prova att fritera bitar av Annas Röda och servera med en läcker vitlökssås.

Vitlökssås: Blanda 1 dl crème fraiche med 0,5 tsk vitlökspuler, vitpeppar, vitvinsvinäger (1 tsk) och en tsk honung. Salta efter behag.

Skär osten i fingertjocka stavar.
Vänd osten först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till slut i panko eller ströbröd.
Hetta upp rapsoljan. Oljan ska vara ganska het – cirka 180 grader.
Sänk ner de panerade bitarna försiktigt med hålslev, när de är gyllenbruna lägger du över dem på en tallrik med lite hushållspapper som får suga upp överflödig olja.
Servera sedan med vitlökssåsen. Det är supergott!